Tunnisteet

tiistai 20. marraskuuta 2012

Oma vartalo

Omasta mielestäni parhaita apuvälineitä treenatessa tai painoa pudottaessa ovat peili ja mittanauha. Tämä siis harrastelija tasolla.

Jos ei itse omista vaakaa niin yllätyksiä voi tulla monenlaisia kun kipuaa milloin missäkin painoaan arvioimaan. Kun itse aloin treenaamaan tähän kuuteen viikkoon mittasin Elixialla painokseni 63-64kg. Treenin edetessä kävin myöhemmin uudelleen samalla vaakalla... tulos oli 58kg. Sitten kävikin niin, että päätin vaihtaa salia. Ei siinä mitään, mutta uuden salin digitaalinen vaaka näytti edellisen -58kg sijaan painokseni 63,6kg. Vaikka tiesin, että mittanauhalla ja peilistä näen paremmin tuloksia, oman kehittymisen seuranta katkesi ja se harmitti.

Mikä vaaka sitten on se oikea näytäämään todellisen painon? Itse sanoisin, että vastaus ei löydy vaakasta vaan mittanauhasta. Omien mittojen ylös kirjaaminen ja seuranta auttavat tsemppaamaan ja antavat realistisen kuvat kehityksestä. Toki oma sisäinen hyväolo on kaikkein tärkein ja sitä pitää aina kuunnella. Tämän oman selkäepisodini jälkeen tämä on jälleen kirkkaana omassa muistissa. Onneksi selkä alkaa olemaan jo parempi. Punttisali on taas hieman pannassa, mutta kävely ja lihasharjoitukset paikkaavat tilannetta.

Jutta Gustafsson kirjoitti Liv:n blogissa erillaisista vartalomalleista. Mukana oli tämä kuva. Tästä on mielestäni hyvä peilata omaa vartaloaan; mikä olen ja mikä haluaisin olla. Kun tavoitteet ovat selkeät on helpompi suunnata niitä kohden. Itse olin aluksi numeron 3-4 välimaastossa, ehkä enemmän 3 ja nyt (ainakin omasta mielestäni) välillä 2-3. Viimeinen viikko on menossa ja tyytyväisenä sitä aletaan henkisesti valmistautumaan "arkeen" palaamiseen... mitä se nyt sittenen tarkoittaakaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti