Tunnisteet

torstai 1. marraskuuta 2012

Vihreä tonnikalasalaatti

Nettifoorumilla tehdyn löydön innoittamana sain valmistettua itselleni todella maukkaan kello 18 lounaan. Hieman meni myöhäiseen, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan. Suunnitelma oli siis tehdä vihreistä vihanneksista koottu peti tonnikalalle.

Tässä välissä pitää mainostaa hieman tätä mun puntaria. Siinä on nimittäin pyörivä näyttö eli voin itse säätää milloin puntari on nollatilassa. Eli lautanen puntarille ja osoitin nollaan. Sen jälkeen on helppo koota eri osaset suoraa lautaselle! Ainoa huonopuoli tässä on, että mittataulukko on 25välein eli pienimmät mitat etsin sitten netistä:)

Mutta takaisin salaattiin:
• Asettele lautaselle vihreää salaattia, pinaattia, lohkottua vihreää paprikaa ja muutama lohko suolakurkkua (ei sokerissa uivaa)
• Lisää salaattipedin päälle vedessä uivia tonnikalapaloja
• Lisää lautasen reunalle muutamia herneenversoja ja basilikan lehtiä
• Lisää raejuusto
• Salaatin voi maustaa laittamalla 2 teelusikallista oliiviöljyä kuppiin, maustamalla ja ripottelemalla salaatin päälle.

Tämä oli todella raikas eväs eikä syömiseen mennyt niin kauaa kuin yleensä aterioidessa. Lisäksi uskon, että nälkä voi tulla hieman nopeampaa tämän kanssa (jos tarvii yrittää syödä kaikki viisi ruokaa mahdollisimman pian). Salaatti on myös kätevä ruoka esimerkiksi pitkinä koulu tai työpäivinä koska se ei vaadi lämmitystä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti