Tunnisteet

perjantai 2. marraskuuta 2012

Kuntosali vertailua: Elixia Centrum, Turku

Aamu treeni:(
Aamu alkoi nii-in sateisena ja tuulisena, että pelkkä ajatus ulos menosta pisti vituttamaan. Sitten keksin sen: keskustan Elixia Centrumissa on tämän viikon avoimen ovet. Sinne siis!

Elixia Centrum sijaitsee aivan Turun keskustassa, joten siirtymisestä sinne pyörällä sai hyvän alkulämpän. Tarkoituksena oli crossarilla heilumisen jälkeen tehdä punttitreeni... ensimmästä kertaa. Ongelmaksi muodostui 1,5h treenaamisen jälkeen ajanpuute. Olin nimittäin varannut hierojan. Kerkesin siis tehdä neljästä kierroksesta puolet. Sitten nopeasti aamiainen huiviin pukkarissa ja hierojalle. 45min hieronnan jälkeen olin aivan kiskalla. Istuin eteisaulassa 20min tokenemassa. Sen jälkeen kolmatta kertaa sateeseen kastumaan. Kotona otin 1/3 välipalapatukasta vaikka ei ollut vielä välipala-aika, jotta sain verensokerin takaisin ylös.

Sitten todella kriittisen ja nirson hieman nirson salilla kävijän plussia ja miinuksia salista:
+ Hyvä, keskeinen sijainti
+ Sali on siisti ja pinnat uusia
+ Laitteita on runsaasti
+ Sauna
+ Siistit pukkarit ja useita vessoja
- Salin musiikki on liian kovalla. Jos omaa musiikkimaku ei miellytä baareissa ja radiossa soivat rallit esim. "It´s a sin"-  on musiikista vaikea "päästä eroon". iPodi sai huutaa aika kovalla, jotta kuuli omaa treenimusiikkia.
- Pukkarissa saisi mielestäni olla joko rauhallista musiikkia tai ei musiikkia ollenkaan.
- Jumppasaleissa ei ole juurikaan ääni eristettä, joten sekin lisäsi "melua". Lisäksi lasiseinän läpi näkyvä salitreenaaminen ei ole maailman kaunein näky.
- Olen käynyt kerran aiemmin salilla; silloin Zumbassa. Vetäjä oli iloinen, mutta mielestäni kyseisellä tunnilla on erityisen tärkeää ohjaajan selostaa sanoin mitä milloinkin tulee. Varsinkin kun tempo on nopea ja sarjoissa ei ole yhtä paljon toistoja kuin normissa "akkojen jumpassa". Jee, Woi, Uuu-Uuu, kannustaa, mutta ei kerro mitään.

Vaikka puitteet olivat kaiken kaikkiaan loistavat, jotenkin tuli kuitenkin selainen olo, että en ottaisi kuukausi korttia tänne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti