Tunnisteet

maanantai 22. lokakuuta 2012

Kun mukaan otetaan tankoparsa...

Nyt tuli hyvää settiä. Hellun kanssa kokkailtiin ja musta tuntuu et se taitaa olla vähä innostunu kans tästä uusien juttujen testailuista. Tämä sanon siis siksi, että ennen meidän lautasella vihreä oli joko cuagamolea tai salaattia. JA lisäksi oma kokemukseni on se, että ne "vihreimmät" vihannekset on niitä ärtsyn makuisia, joita kukaan ei oikeasti syö muuta kuin jos ne on tehty kermaan tai kääritty pekoniin. Mutta tämän aterian jälkeen joudun siis muuttamaan mielikuviani ja tahdon jakaa tätä ilosanomaa nyt muillekkin:)

Elikkäs oikealla näkyvän setin saa aikaiseksi kun...
• Keittää riisiä kattilassa
• Keittää tankoparsaa (emme kuorineet ja keittoaika 6-8min riippuen parsan paksuudesta)
• Paistaa kanaa (mausteseoksessa jonka voi valita omanmaun mukaan, tässä cajun, paprikamauste, pippuri ja chili)
• Sitten loraus oliiviöljyä ja sipulia pannulle, mukaan vihreä paprika, kesäkurpitsaa. Nämä saa ottaa kunnolla väriä ja pehmenevätkin mukavasti siinä samalla.

Kun tankoparsat on kypsiä (väri vielä vihreä, koostumus mukavan rapsakka - ei missään nimessä löysä ja väri harmaa) leikkaa parsoista juuresta paksua osaa pois noin hieman alle puolet -> pilko ja lisää sipulin, paprikan ja kesäkurpitsan joukkoon. Kypsyttele hetki!

Laita kaikki lautaselle. Lopuksi paista munanvalkuaiset (1/hlö) pannulla ja lisää ne kyytipojaksi lautaselle. Oli todella hyvää ja helppoa syödä. Yleensä nämä annokset on niin isoja, että syömiseen menee kaaaaauan, mutta tmän kanssa tahti/aika alkoi lähentelemään jo "normaalia". Mausteita säätelemällä uskoisin, että tämä setti voisi maistua koko perheelle! Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti