Tunnisteet

torstai 25. lokakuuta 2012

Valmiiksi pureskeltu lihakeitto

Kun uusi ystäväiseni Anna toissa päivänä kesken sauvakävelyn kysyi olinko kokeillut ohjelman ruokia tehdä keittoina hän ei varmaan ihan tätä tarkoittanut... Mutta kaikkea pitää kokeilla (paitsi sitä kansantanssia... ja miten se nyt menikään).

No kuitenkin tässä on siis kaikki mitä Ateria 2 tulee laittaa. Kyllä, aivan kaikki:) Kas näin se tehdään:

• Kuori parsasta varret ja perunat -> pilko pieneksi
• Heitä parsat, perunat ja pari valkosipuli kattilaan kera pippurin ja anna kiehua niin kauan, että vihannekset ovat kypsiä
• Laita kattilan poristessa pannulle öljyä ja ruskista jauheliha. Lisää sekaan jauhelihamaustetta ja esimerkiksi paprikamaustetta (myös sipuli on varmasti hyvä)
• Anna valmiiden vihannesten hieman viilentyä sillä tehosekoitin (ei ainakaan meidän) siedä kiehuvaa vettä
• Laita puolet vihanneksista tehosekoittimeen, lisää puolet raejuustosta sekä jauhelihasta. Kaada desi vihannesten keitinlientä. Alla koneen soida. Maista ja tarpeen vaatiessa mausta (esimerkiksi oregano sopii vallanmainiosti). Jos sose on liian paksu lisää hieman keitinlientä lisää ja sekoita vielä uudestaan niin, että keitosta tulee mahdollisimman pehmeä. Kaada johonkin astiaan, jotta saat tehosekoittimen tyhjäksi.
• Tee sama lopuille kasviksille, lihalle ja raejuustolle. Muista tarkistaa maku. (Huom! Kaikkea keitinlientä ei käytetä) -> Yhdistä keitot keskenään!

Jos lopputulos on kerinnyt viilentyä, lämmitä keitto nopeasti liedellä. Maku oli ...hmm... yllättävä, ihan hyvä ja lihakeittomainen, mutta oregano toi mukavan säväyksen. En ehkä tarjoaisi illallisvieraille, mutta tulen tekemään uudestaan tämän 6 viikon treenikauden aikana. Suosittelen kokeilemaan ennakkoluulottomasti!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti