Tunnisteet

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Pullamössöä

Eilen tuli taas kokeiltua uutta lämpimän ruuan saralla sillä tein hieman erilaista muussia. Tarkoituksena oli piilottaa suurinosa vihreistä ja onnistuihan se! Lihan kanssa en sitten onnistunkaan ihan niin hyvin sillä lihapullista tuli... nooh... kypsää lihaa. Monen minuutin kikerryksen jälkeen ne nimittäin levähtivat/rikkoutuivat siihen malliin, että rikoin ne lopulta lastalla. Näillä aineksilla onnistuu siis vain pihvit (ainakin minulta). Mutta maku oli kuitenkin hyvä ja se onnistuu seuraavasti:

Muussiin:
• Hieman suolaa
• Pieniksi lohkottuja perunoita (kypsyy nopeammin ja helpompi muussata)
• Ruusukaalta (pieneksi silputtuna)
• Parsan kukintoa (pieneksi silputtuna)
Keitä kaikki ainekset kattilassa ja muussaa lopuksi kypsät vihannekset. (Muista jättää hieman keitinlientä niin koostumus ei ole niin rakeinen!)

Liha:
• Naudan jauhelihaa
• Raejuustoa
• Kananmunan valkuaista
• Mausteina: jauhelihamauste, chili, pippuri ja suola
Joku voi ihmetellä miten kananmunan valkuaista ja raejuustoa voi olla yhtä aikaa, mutta kun teen esim 4 annosta lihaa laitan siihen 2 kananmunanvalkuaista ja 2x30g raejuustoa. En tiedä onko tämä "oikein" mutta sillä on nyt tähän asti menty. Lautasen reunalle lisäsin pinaattia
• Tankoparsan (keitetty n. 6min)
• Pinaattia

Maistui myös hellulle, joten ei yhtään pahempi setti. Tällä jaksaa:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti